onsdag 15 augusti 2012

i Riyadh

Mammas bild från Kastrup.

På plats i ett kokande Riyadh. Klockan är nu nio och vi ska alldeles strax krypa till kojs efter en lååång dag. Resan ner gick väldigt smidigt om man bortser från 5 kg (800dkr) i övervikt. Vi checkade alltså in 95 kg bagage och släpade på ytterligare 35 i handbagage. Mellanlandade i Istanbul och kl 04.25 landade vi i ett mörkt Riyadh. Jag svidade om till min abaya på planet och försökte att inte prata och le med flygplatspersonalen. Det gick inget vidare.... Det var beställt en taxi från vårt compound men ingen dök upp, så efter 45 minuters väntan och väldigt många blickar (främst på mig då...) fixade vi en egen taxi. Nu hade solen gått upp och vi njöt av en vacker bilfärd till vårt compound.
Taxichauffören kom genom port ett och två men vid sista porten sa det stopp. Han fick inte köra in. Efter lite prat, passvisning och nyckelklirr fick vi komma in på området och blev avsläppta (av en annan chaufför) utanför vårt hus med 130 kg bagage. Fortsättning och förhoppningsvis lite bilder kommer imorgon...God natt!

7 kommentarer:

  1. Trevligt, trevligt!!! Ska bli spännande och följa er. Kramar till er från oss / Petra & stefan

    SvaraRadera
  2. Åhh spännande!!! Kängtar redan efter nästa inlägg. Kram från Nitta

    SvaraRadera
  3. Vilken otur med taxi färden... Så glad jag är för du startat en ny blogg så vi kan följa er! Stor kram till er alla <3 Petra W Nico hälsar till er!

    SvaraRadera