torsdag 16 augusti 2012

Dag 1 och 2

Efter en runda, eller snarare två rundor i huset gick vi ut på området, kollade poolområdet, restaurangen och såklart skolan. Vi gick väldigt långsamt eftersom det var sååå varmt. Vi handlade frukost i affären och efter den och lite småplock och ett pooldopp för Stefan och David vilade vi några timmar. Sedan fick vi ett oväntat besök. Det i form av en Helena och hennes två barn. Hon hälsade oss välkommen till Riyadh med en fin chokladkartong och bjöd in oss på middag imorgon (idag). När de gått fortsatte vi packa upp och upptäcka vårt nya hus. Ett besök på restaurangen blev det också. De har en jättefin meny, pasta, pizza, indiskt, kött och fisk. Vi lär komma tillbaka ganska ofta gissar jag. När vi gick hem från restaurangen hörde vi första böneutroparen och jag tycker det är så mysigt. Fråga mig vad jag tycker om en månad, halvår eller år :-) Hela kvällen och natten fortsatte böneutroparen, vi pratade med Helena om det vid poolen idag och hon berättade att Ramadan är snart slut och då måste de ha läst klart Koranen. Det är visst inte ovanligt att de inser att de har en lite väl mycket kvar de sista dagarna, därav intensiva koranläsningarna de sista kvällarna/nätterna.

Idag har vi efter en skön sovmorgon hängt vid poolen. Händige Stefan har fått igång det trådlösa nätverket och vi har nästan packat upp allt. Har nu precis kommit hem från Helena och hennes man Magnus. De bjöd på en härlig middag och David stortrivdes med deras barn. Nu sitter vi i vår trädgård och njuter av internet/dvd och böneutroparen. Såhär på kvällen är det riktigt behaglig temperatur.
Några bilder från poolen idag.


6 kommentarer:

  1. Roligt att du kommit igång med bloggen !!
    Ser underbart ut i poolen!
    Känns skönt att ni trivs !
    KRAM MOP

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jo, poolen är helt fantastisk och än så länge är allt toppen :-) kram

      Radera
  2. Det ser helt underbart ut! Hälsa S och D/ kram Anna och Maja m fl

    SvaraRadera
  3. Maja hade en liten hälsning till David. "kan du be honom att han ska komma hem och hälsa på?"Stor kram till David från Maja!

    SvaraRadera
    Svar
    1. David hälsar: "Det kan jag inte, för vi är i saudi nu. Du får komma och hälsa på mig istället. puss och kram från David"

      Radera